Kas yra funkcinis maistas?

Kas yra funkcinis maistas?

Pagrindinės maisto funkcijos yra aprūpinti organizmą energija ir "statybinėmis" medžiagomis, pagerinti žmogaus savijautą, padėti apsisaugoti nuo tam tikrų ligų.

Funkcinis maistas - plataus vartojimo kasdien valgomas maistas, kuris daro papildomą fiziologinį poveikį žmogaus organizmui.
Atkreipkite dėmesį, kad tikrai ne visi pagaminti produktai, turintys funkcinių medžiagų, gali vadintis funkciniu maistu. Reikalingi išsamūs moksliniai ir klinikiniai tyrimai. O valgant produktą tam tikrą laiką, konkreti žmogaus organizmo funkcija pasikeičia teigiamai.
Kuriant funkcinį produktą į jo struktūrą yra įvedama: vitaminų, mineralų, skaidulų, aminorūgščių, riebalų rūgščių ir kt. Tokiu būdu maisto produktas turi aukštą maistinę vertę ir patekęs į kūną atlieka sveikatai naudingus pokyčius.
Griežtos dietos veda į kraštutinumus. Jeigu atsisakysite daugybės produktų ir kalorijas labai sumažinsite, organizmas patirs stresą ir vietoje to, kad degintų riebalus, pradės juos kaupti.
O lieknėdami sveikai, be streso ir dietų, valgydami tinkamai pasirinktą ir suderintą funkcinį ir tradicinį maistą, prarasite perteklinį svorį ir lieknėsite be ypatingų pastangų.
Jei maisto racionas apribojamas per daug, organizmui pradeda trūkti maistinių medžiagų.
Stipriai save ribojant dažnai palūžtama ir persivalgoma.
Geriausia yra siekti ilgalaikių gyvenimo būdo pokyčių, susitelkti į nuolatinį sveiko svorio ir sveikatos palaikymą.
Reikia išmokti pasirinkti naudingus produktus, išlaikyti įvairovę ir balansą. Tuomet rezultatai bus ne trumpalaikiai.